Dragostea celor trei portocale

basm tragicomic după o schiță de Carlo Gozzi
Un spectacol de Michele Modesto Casarin

Distribuie spectacolul:
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Despre spectacol

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia: Michele Modesto Casarin
Adaptarea: Carlotta Pansa și Michele Modesto Casarin
Scenografia și costumele: Licia Lucchese
Maestru constructor de măsti: Stefano Perocco di Meduna
Compozitor: Raul Kusak
Coregrafia: Ioana Macarie
Video design: Florin Boicescu

Cu Dragostea celor trei portocale ne întoarcem la basm și încercăm să ardem crizele lumii prezente în ritul laic al teatrului pe o scenă modernă, în fața unui public prizonier în tehnologie și virtual. Oamenii au nevoie să-și oglindească în poveste propriile frici și lipsuri, au nevoie să râdă ca să le depășească, au nevoie să își dea jos măștile ca să (se) poată vedea.

Astenia, ipohondria, melancolia, bine cunoscutele tare ale secolului nostru, îl chinuie și pe prințul Tartaglia, fiul regelui Silvio. Pentru bolile sale greu de vindecat trebuie consultat un expert – Truffaldino, bufon de renume, căruia i se dă cea mai de seamă sarcină din regat: să readucă zâmbetul pe fața prințului întristat. Remediile nu sunt ușor de găsit nici în viață, nici în poveste și, ca totul să se complice, apare și un blestem. Restul e… poveste cu portocale fermecate, prințese adevărate, călătorii inițiatice și un final fericit cât se poate de previzibil.

În commedia dell’arte însă, determinanți sunt eroii. Măștile și întâmplările lor, în tușe groase cu iz de basm și poftă de râs, ne provoacă deopotrivă și pe noi să ne asumăm propriile trăiri în carnavalul vieții reale.

PREMIERĂ: București, 5 octombrie 2018, ora 19:30 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mare
ACCES: 10+
DURATA SPECTACOLULUI: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Distribuția

Tartaglia, prinț moștenitor – Răzvan Teodorescu
Truffaldino, lacheu – Adrian Ciobanu
Silvio, Regele de Cupă / Țăranul – Sorin Aurel Sandu
Pantalone, primul ministru / Cerșetorul – Cătălin Frăsinescu / Andrei Atabay
Clarice, nepoata regelui – Ana – Maria Ivan
Brighella, paj – Vlad Benescu
Bătrâna ghicitoare – Manuela Hărăbor
Creonta, zmeoaică / Spălătoreasa / Pulcinella Torero – Georgiana Vrațiu
Prințesa Margherita, prima portocală / Șoarecele / Pulcinella Leone – Silvia Maurițiu
Prințesa Gelsomina, a doua portocală / Poarta / Pulcinella Domatore – Ioana Lixăndroaia
Prințesa Althea, a treia portocală / Pulcinella Toro / Poarta – Ioana Rufu
Brutărița / Pulcinella Gondola – Lavinia Cosma
Câinele / Pulcinella Gondola – Andrei Dogaru

Prezentare Video

Rulează videoul

Galerie

Bilete

Cumpără bilete pentru acest spectacol

Bilete fizice la evenimentele Teatrului Stela Popescu pot fi achiziționate la intrarea în sala de spectacol, în limita locurilor disponibile. Rezervări telefonice la 0753174618.

Evenimente Viitoare

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2:

  • Prezentarea la sala de spectacol / locație cu minim 30 de minute înainte de începerea evenimentului, pentru a putea respecta regulile de acces.
  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficientă, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
    Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la intrarea în sală/spațiul de spectacol.
  • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
  • Respectarea distanțării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din sală/spațiu.