Crina Matei

Crina Matei

– Actriță –

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”  la clasa Prof. univ. Alexandru Repan, promoția 1997. A fost nominalizată la Gala Premiilor Uniter, secțiunea  Debut, pentru rolul Polly în spectacolul Opera de trei parale de Bertold Brecht – regia Beatrice Rancea (Teatrul Odeon).

După participarea la workshopul susținut de Andrei Șerban și rolul – văduva Quin din spectacolul Playboy de John Milington Synge în regia Nonei Ciobanu (Teatrul Național București), a continuat colaborarea cu regizoarea Beatrice Rancea în spectacolele Ivan cel groaznic, Nuntă cu răpiri, Visul unei nopți de vară, Șatra, Broadway – București Musicalul Cabaret și spectacole cu distribuție mixtă în Ungaria. În paralel participă la festivaluri internaționale, ducând muzica românească în Austria, Germania, Belgia, Ungaria, Spania și Vietnam.

A prezentat emisiuni TV: Cei mai frumoși ani  (Antena 1), Genialii (Antena 1), Ora 1 a venit  (Tele 7 abc) cât și Festivaluri (Mamaia- Dor de la Izvor  – 2002 și Calattis – 2003).

A jucat în serialele: Chestiunea Zilei (Florin Călinescu), La Bloc (Răzvan Săvescu), Sâmbătă seara râzi la Pro TV (Andrei Boncea) și La Urgență (Andrei Zinca). 

În prezent joacă la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Dalles în O noapte furtunoasă de I.L Caragiale (regia Teodora Câmpineanu) și la Teatrul Național din București în spectacolul Biloxi Blues de Neil Simon (regia Mircea Rusu).

A început în vara anului 2020 un proiect muzical cu trupa rock Sigur că DA și cu acordeonistul Emi Ciobanu pentru piesele Ia uite-o zău (Tribut Maria Tănase) și Dans pe ruine. Din 2014 este Președinte al Asociației Culturale Artă pentru Copiii României.

La teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolul Zâna viselor din spectacolul Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu(regia Tony Adam), Domnișoara Dorothee în spectacolul Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Atilla Vizauer) și Rosalinde Z în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater).

La Teatrul Stela Popescu poate fi urmărită în:

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2:

  • Prezentarea la sala de spectacol / locație cu minim 30 de minute înainte de începerea evenimentului, pentru a putea respecta regulile de acces.
  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficientă, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
    Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la intrarea în sală/spațiul de spectacol.
  • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
  • Respectarea distanțării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din sală/spațiu.