Cristian Șofron

Cristian Șofron

– Director –

A debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului ”C.I. Nottara” alături de mari Actori ai scenei românești ca George Constantin, Alexandru Repan, Ștefan Iordache și Emil Hossu. În film, a debutat la vârsta de 10 ani în regia lui Sergiu Nicolaescu, în producția Atunci i-am condamnat pe toți la moarte, alături de Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Octavian Cotescu și Ion Besoiu, film pentru care a și primit Premiul pentru Debut. A primit și Premiul aniversar “Gopo” pentru serialul Toate pânzele sus (regia Mircea Mureșan), Premiul de Excelență și Diploma “Clacheta de Aur” (2012) acordat de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România cât și Dimploma aniversară pentru contribuția adusă activitatății Teatrului de Stat din Constanța în anul 2016.

A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” la clasa prof. univ. Octavian Cotescu în anul 1983. În vasta sa activitate artistică menționăm câteva din spectacolele în care a jucat: Acești nebuni fățarnici de Teodor Mazilu (regia Octavian Cotescu), Amadeus de Peter Shafer (regia Alexandru Darie), Furtuna de Cao Yu (regia Alexandru Dabija) și Henric al IV lea de Luigi Pirandello (regia Dominic Dembinski).

În calitate de regizor second a lucrat cu Alexandru Darie pentru spectacolele Jolly Joker de Tudor Popescu, Amadeus de Peter Shafer, Porțile (Săptămâna Luminată) de Mihail Săulescu, cu regizorul Horațiu Mălăele pentru spectacolul Puricele de Georges Feydeau și cu regizorul Alexandru Repan la spectacolul Underground după Maxim Gorki. A regizat spectacolul Titanic vals de Tudor Mușatescu pentru Teatrul Național din Constanța, spectacol premiat la Festivalul de Comedie din București.

Este Vicepreședintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF), membru al Federației Internaționale a Actorilor (FIA), membru în Comisia de Dialog Social a Ministerului Culturii, Președinte de Onoare al Uniunii Sindicatelor din Instituțiile de Spectacole din România (USIS), membru în Comisia de specialitate (secțiunea Actori) la Centrul Român pentru administrarea drepturilor de autor din România (CREDIDAM) și Expert Independent pe probleme de Cultură la Comisia Europeană. Printre subiectele seminariilor, congreselor și conferințelor desfășurate în întreaga lume, la care a participat ca promotor al statutului Artistului în România, enumerăm: Drepturile Artiștilor în Uniunea Europeană, Statutul Artistului în lume, Pașaportul internațional al actorului și dansatorului, Egalitatea de șanse, Mobilitatea, libera circulație a artiștilor, Dubla taxare a artiștilor și Dialogul și Asigurările sociale. Este Manager Cultural, Formator și Expert Evaluator Proiecte Culturale, acreditări obținute de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și este absolvent al programului de perfecționare profesională Elaborarea și managementul proiectelor.

A fost Director General Artistic la Teatrul Național Constanța, Consultant Artistic la Universitatea de artă Teatrală și Cinematografiă “I.L. Caragiale”, Director General al Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Director General/Manager al Teatrului Odeon din București și actualmente actor al Teatrului “C.I Nottara” din București,

Din anul 2021 este Director/Manager al Teatrului Stela Popescu.

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2:

  • Prezentarea la sala de spectacol / locație cu minim 30 de minute înainte de începerea evenimentului, pentru a putea respecta regulile de acces.
  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficientă, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
    Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la intrarea în sală/spațiul de spectacol.
  • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
  • Respectarea distanțării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din sală/spațiu.