Hoțul de Mărgăritare

adaptare după Valeriu Anania
Un spectacol de Amalia Ciolan

Distribuie spectacolul:
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Despre spectacol

ECHIPA DE CREAȚIE:

Regia: Amalia Ciolan
Scenografia: Mihaela Popescu
Coregrafia: Ioana Macarie

Textul piesei „Hoțul de mărgăritare„, scris în anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania,  reinterpretează parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbește despre experiențele omului  rătăcit și deznădăjduit, dar care primște în cele din urmă șansa renașterii sufletești. Eliabar, un tânăr impetuos și curajos simte o imensă nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant în maturizare. El pornește în călătoria sa inițiatică către Corint nu ca să-şi risipească averea, ci pentru a aduna cunoaștere despre sine și despre lume. Aventurile sale ne duc cu gândul la propriile încercări din perioada „plecării în lume: dozarea încrederii în ceilalți, testarea prieteniei și a fidelității, sentimentul de neputință în fața neprevăzutului.

Hoțul de mărgăritare„, un spectacol bogat în metafore vizuale, reflectă teme și preocupări actuale – căutarea propriului rost în lume, conexiunea cu familia și locul nașterii, importanța valorilor juste într-o lume confuză, condusă de dorința oarbă de îmbogățire.

PREMIERĂ: București, 21 septembrie 2018, ora 19:00 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică
ACCES: 12+
DURATA SPECTACOLULUI: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Distribuția

Eli – Viorel Păunescu
Rimon – Alexandru Floroiu
Eliabar – Cristian Neacșu
Humbaba – Paul Cimpoieru
Fanuel – Sorin Aurel Sandu
Critias – Cătălin Frăsinescu
Tamara – Tamara Roman / Amalia Popa / Ana Maria Carablais
Ariadna – Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais
Poporul – Andrei Dogaru, Cosmin Vasile,  Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit,  Silvia Maurițiu 

Prezentare Video

Rulează videoul

Galerie

Bilete

Cumpără bilete pentru acest spectacol

Bilete fizice la evenimentele Teatrului Stela Popescu pot fi achiziționate la intrarea în sala de spectacol, în limita locurilor disponibile. Rezervări telefonice la 0753174618.

Evenimente Viitoare

IMPORTANT

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2:

  • Prezentarea la sala de spectacol / locație cu minim 30 de minute înainte de începerea evenimentului, pentru a putea respecta regulile de acces.
  • Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficientă, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
    Atenție! Teatrul și personalul acestuia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  • Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la intrarea în sală/spațiul de spectacol.
  • Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
  • Respectarea distanțării de minimum 1.5 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din sală/spațiu.